Zdravý životní styl: Jak usnadnit činnost zažívacímu ústrojí

03.01.2013 10:09

Jak usnadnit činnost zažívacímu ústrojí

Dobrý den dámy a pánové.

Dnešním tématem je zažívací ústrojí a jeho kondice, což si myslíme, že je více než aktuální.

Vánoční doba je, co se týče konzumace jídla a pití, docela náročné období pro celý organizmus.A abyste se i přesto cítili fit, poskytneme vám pár rad a inspirace.

 

Všechno, co vložíme do úst, musí projít cestou dlouhou asi 9 metrů, což je délka našeho zažívacího traktu. Tato cesta může být snadná a nemusíte si ji ani všimnout, nebo může být obtížná a způsobit nepříjemné pocity. Je možné sestavit plán, který vám pomůže vrátit zažívací ústrojí zpět do optimální kondice.

Zjednodušte příjem potravin

Ulehčete zažívacímu ústrojí tím, že budete vybírat správné kombinace. Jsou potraviny zásadité a kyselinotvorné. Společná konzumace obě skupiny neutralizuje a dlouho se tráví. Jste více ospalí a organismus spotřebuje velké množství energie a živin. Řešení je jednoduché. Jezte jednodušší, menší porce v pravidelných intervalech během dne. Jezte hlavně zásadité potraviny - zeleninu, ovoce, celozrnné žitné pečivo, kysané výrobky, luštěniny, mandle, oleje lisované za studena, zelený a černý čaj, čistou vodu, kozí mléko, bílé maso. Vyhýbejte se chemickým konzervantům a alkoholu. Omezte kyselinotvorné potraviny - cukr, sladkosti, slazené a perlivé nápoje, džusy, bílé a kynuté pečivo, kávu, smažená jídla, tmavá a tučná masa, vnitřnosti, burské oříšky, kešu, kravské mléko a sýry z něho vyrobené.

Zvyšte příjem živin

Soustřeďte se na příjem celozrnných potravin, čerstvého ovoce a zeleniny. V zimním období to není jednoduché, proto je vhodné doplňovat každodenní stravu o kvalitní vitamínové a minerální doplňky, které zajistí organismu dostatečné množství základních vitamínů a minerálů.

Zvyšte příjem vlákniny

Pokrmy na oslavách a večírcích bývají často zpracované, těžké, tučné, přesolené, nebo přeslazené a s nedostatkem vlákniny. Čerstvá zelenina, ovoce, oves, žito, otruby či luštěniny jsou ty správné pokrmy. Není-li to vaše parketa, pak zařaďte do jídelníčku vysoce kvalitní vlákninový doplněk, například tablety s obsahem vlákniny a rostlinných složek.

Dodejte osvěžení

Konzumace nadměrného množství potravin, alkoholu a kávy během svátečního období není pro organismus prospěšná. Zpomaluje se nám trávení a vyvíjí se obrovská zátěž na játra a ledviny. Dostatečná konzumace tekutin, hlavně vody nám hydratuje organismus a zbavuje nás toxinů.

Rostlinné koncentráty z Aloe uklidňují zažívací ústrojí - pomáhají ulehčit od křečí, trávicích obtíží, nadýmání, plynatosti - a to díky jedinečným utišujícím vlastnostem Aloe. Nápoj s osvěžujícími čistícími účinky je lahodným každodenním tonikem pro vnitřní orgány. V době oslav, večírků či s přicházejícím novým rokem báječný nový zvyk!

 

Dnes je dost obtížné orientovat se v záplavě laciných a nekvalitních výrobků a hledat v nich kousek toho, co tam má být a naopak je velmi snadné narazit na bezcenné a nekvalitní produkty, které plní regály supermarketů a větších řetězců. Nemluvě o zaneprázdněnosti a časových možnostech  současného hektického životního stylu lze jen obtížně vyzrát na správnou a zdravou výživu..
 
            Je zde možnost využívat zkušeností třetích stran a obrátit se na wellness poradce, kteří Vám nejen dokážou poradit a být Vám oporou, ale navíc Vám mohou pomoci docílit dobrých výsledků a sestavit individuální, na míru střižený program na spárvnou životosprávu.
 
Zájemci mohou kontaktovat pana Kamila Obrlíka na tel.: 737423202 ,či lépe vyplnit kontaktní formulář s požadavkem na jedné z jeho stránek    www.hubnete.cz/zpusob , www.snidejzdrave.cz/zpusob , www.vyzivaprosport.cz/zpusob .