Zdravý spánek a zdravé svačinky

08.07.2013 16:43

Zdravý spánek a zdravé svačinky

 

Klidný noční spánek by měl být jednou z nejsnazších a nejpřirozenějších činností, které děláme. Nicméně hektický životní styl, přeplněné každodenní rozvrhy a nesprávná životospráva v dnešní době způsobují, že mnohým z nás se kvalitního spánku nedostává

 

Dr. Luigi Gratton nabízí rady jak s pomocí správné výživy dosáhnout kvalitního nočního spánku.

  • Doporučuje lehčí večeři, zejména saláty, zeleninu, ovoce, celozrnné obiloviny a luštěniny

  • Mistička čočkové polévky se zeleninovým salátem nebo ovocem místo dezertu.

  • Pokud víte, že kofein vás probudí, vyhýbejte se nápojům s obsahem kofeinu již 6-8 hodin před spaním.

  • Omezte konzumaci alkoholu na minimum, abyste se vyhnuli přerušení spánku.

  • Většinu tekutin vypijte během dne, po večeři již omezte na minimum, Pokud před spaním užíváte nějaké léky, zapijte je jen malým množstvím vody.

  • Pokud jste zvyklí před spaním si dopřát nějaký ten pamlsek, vybírejte potraviny s vysokým obsahem vápníku, který pomůže svalovému uvolnění.

  • Šálek horkého mléka je starodávným lékem na nespavost, již naši předkové znali tento; skvělý trik

 

Svačte zdravě


 

Konzumace pěti menších, pravidelných, vyvážených jídel během dne pomáhá udržet vyrovnanou hladinu energie tím, že organismu prostřednictvím potravy dodává nový přísun energie. Rovněž to znamená, že snadněji překonáte nesprávné návyky konzumace nezdravých potravin s vysokým obsahem cukru.


 

Vybírejte svačiny, které obsahují protein a vlákninu, takové, které dodávají pocit plnosti na dlouhou dobu a obsahují rozmanité vitamíny a minerály. Ovoce, zelenina, ořechy a semena nebo nízkotučný jogurt jsou skvělou volbou.


 

Víme, že není jednoduché v dnešní uspěchané době dodržovat správné stravovací návyky každý jeden den a mít pod kontrolou svůj jídelníček. Chcete-li změnit nejen své stravovací návyky, ale také zlepšit svou kondici a regulovat svou váhu bezpečně, zdravě a pod odbornou kontrolou výživového poradce, pak nás kontaktujte a zajistěte si lepší postavu již dnes a ne v novém roce

 
 
Zájemci mohou kontaktovat pana Kamila Obrlíka na tel.: 737423202 ,či lépe vyplnit kontaktní formulář s požadavkem na jedné z jeho stránek: www.hubnete.cz/zpusob , www.snidejzdrave.cz/zpusob , www.vyzivaprosport.cz/zpusob .